JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Industrien øker fortsatt

Gjennomsnittlig industriproduksjon fra mai til og med juli i år gikk opp med 0,9 prosent sammenliknet med produksjonen i vår, melder Statistisk Sentralbyrå.

Ekstra stor var veksten i produksjonen av investeringsvarer. Den gikk opp med rekordhøye 4,8 prosent sammenliknet med perioden fra februar til april.

Dette henger sammen med en markert økning i maskinindustrien og produksjon til oljeplattformer. Bedrifter med leveranser til norsk og internasjonal olje- og gassvirksomhet har medvirket til den markerte økinga i produksjonen av investeringsvarer, skriver SSB.

Det var bare mindre endringer i elektroteknisk og optisk industri. Forlag og grafisk industri økte med 0,3 prosent siden i vår.

I trelast- og trevareindustrien gikk derimot produksjonen ned med 1,3 prosent.

Stor oppgang siden 2006

Fra juli 2006 til juli 2007 økte den gjennomsnittlige industriproduksjonen i Norge med 5,1 prosent. Produksjonen av investeringsvarer økte med 11,1 prosent.

Statistikk frå Eurostat viser at industriproduksjonen i land i eurosonen hadde en vekst på 2,6 prosent i det samme tidsrommet.

Annonse

Flere saker

Annonse