JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap advarer Frp

Utenriksminister Jonas Gahr Støre advarer mot snikgeneralisering i innvandringsdebatten.

– Vi skal ikke overlate til den ytterste høyresiden å snikgeneralisere med å tegne skremmebilder av det som er fremmed, sa Støre i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte søndag.

Han sier at Frp etterlater et inntrykk av stigmatisering av innvandrere og advarte mot det.

– Det blir feil hvis innvandring blir en hovedsak i valgkampen ut ifra et fryktperspektiv. Vi skal ta folks frykt på alvor, men ikke nøre opp under den, sier Støre.

Respekt for forskjeller

Støre mener at integrering er en av de største utfordringene Norge står overfor, og erkjenner at arbeidet med integrering kan bli bedre.

Utenriksministeren understreket for landsmøtet at det er Arbeiderpartiet som skal ta initiativet og slå ned på åpen og skjult diskriminering, sikre alle like rettigheter og at en soleklar del av samfunnskontrakten er at alle har plikter.

– Vi skal ha respekt for forskjeller. Hver og en må få tro på sin gud eller ikke tro, men i Norge er det menneskene som skal ha beskyttelse og ikke gudene, sa Støre.

– Må være tydeligere

Statsminister Jens Stoltenberg sier han vil være tydeligere på at han ikke tolererer bruk av religion eller kultur som begrunnelse for å bryte norsk lov.

– Vi må være veldig tydelig på det vi sier nei til. Det vil styrke integreringsarbeidet og bidra til et rikere og mer mangfoldig samfunn, sa Stoltenberg på Arbeiderpartiets landsmøte søndag.

Han legger til at å være positiv til et mangfold i Norge ikke er en unnskyldning for å akseptere det som er uakseptabelt.

Stoltenberg mener at Ap må ta ansvar for å bringe innvandrerne til makt og innflytelse i det norske samfunnet

– Vår store historiske oppgave har vært å være en bevegelse for deltakelse og inkludering. Vi har løftet grupper på utsiden av samfunnet inn til deltakelse, sa Stoltenberg, og bruker arbeiderklassen og kvinner som eksempler.(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse