JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Chrysler med ultimatum til ansatte

Bilprodusenten Chrysler krever at deres ansatte i Canada godtar kutt i lønn og sosiale goder tilsvarende 19 dollar i timen.

Etter fastlåste forhandlinger med det canadiske bilarbeiderforbundet forsøkte ledelsen i forrige uke å henvende seg direkte til de 9 400 ansatte. I et brev til de ansatte truses det med at tusenvis av arbeidsplasser og flere lokalsamfunn står i fare hvis ikke kravene om kutt i lønn og sosiale gode blir godtatt.

Også den canadiske regjeringen har lagt press på Bilarbeiderforbundet, og italienske Fiat, som er i fusjonssamtaler med Chrysler, har truet med å trekke seg ut av fusjonsprosessen.

Ifølge den canadiske avisa The Star brukte likevel hundrevis av bilarbeidere i byen Windsor lunsjpausen på torsdag til å brenne brevene fra toppsjefene i Chrysler Canada.

– De er sinte og opphisset over at selskapet forsøker å undergrave forhandlingsutvalgets arbeid ved å gå utenom det og henvende seg direkte til de ansatte, sa den lokale fagforeningslederen, Rick Laporte, til avisa.

Bilarbeiderforbundets leder, Ken Lewenza, karakteriserer opptredenen til Chrysler, Fiat og regjeringen som «en skandaløs serie med angrep» på de ansatte.

Annonse

Flere saker

Annonse