JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Angrer på støtteoppdrag

Frps Ulf Erik Knudsen angrer på at Norsk Kulturråd fikk oppdraget med å avgjøre pressestøtten til uke- og månedsaviser.

– Vi gjorde nok en feil, men vi hadde aldri sett for oss at det å overføre ordningen til kulturrådet ville få slike konsekvenser, sier Knudsen til Klassekampen.

Som medlem av Stortingets kulturkomité var han i 2007 med på å overføre støtteordningen til uke- og månedsaviser til kulturrådet.

I mars endte dette med at støtten til avisene Norge IDAG, Friheten, Le Monde diplomatique, Ukeavisen Ledelse og Samora gradvis trappes ned og forsvinner om to år. Kulturrådet begrunnet dette med at avisenes kvalitet og innhold ikke er i tråd med de nye retningslinjene.

Knudsen mener at den nye ordningen nå må endres.

– Disse publikasjonene vil best kunne vurderes etter objektive kriterier. For slik det er nå, er det pompøse sjøldiggere som er satt til å dømme over norsk ytringsfrihet, mener han.

Hallgrim Berg, som er medlem i kulturrådet, tok dissens sammen med rektor Liv Sandven da endelige avgjørelsene ble fattet. Han vil også ha endringer på retningslinjene.

– De nye reglene hørtes kloke og fornuftige ut før jul, men nå vil jeg ha en endring, sier Berg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse