JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

UNE-praksis granskes

Stortinget griper inn i den betente saken om faren for omskjæring ved utvisning fra Norge.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen vil vite når Arbeids- og inkluderingsdepartementet ble klar over at ulike innvandringsetater behandler saker veldig forskjellig.

Aftenposten har gjennom en serie artikler vist hvordan Utlendingsdirektoratets avslag på søknader om arbeids- og oppholdstillatelse ble omgjort av Utlendingsnemnda (UNE) med henvisning til faren for omskjæringer av unge jenter ved utvisning til hjemlandet.

Brev til Andersen

Torsdag sender komiteen et brev til arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) for å få klarhet i når departementet ble kjent med denne praksisen, og hva som da ble gjort.

Fremskrittspartiet har tatt initiativ til brevet, men utspillet støttes av Høyres Per-Kristian Foss. Dermed er det grunnlag for å sende brev i komiteens navn. Dette er første skritt i en prosess som kan ende med at komiteen åpner sak og gjennomfører høringer med berørte instanser og personer.

Tatt avstand

Andersen har tatt avstand fra UNEs praksis og varsler en ny forskrift. Aftenposten skriver at UNE informerte regjeringen om disse forholdene både i 2006 og 2007.

– Vi lurer på hvorfor det ikke ble gjort noe den gang, og hvorfor det først nå, etter at Aftenposten har tatt for seg saken, blir varslet en ny forskrift. Dette går helt tilbake til Bjarne Håkon Hanssens dager som ansvarlig statsråd, sier komitéleder Lodve Solholm til NTB.

Annonse

Flere saker

Annonse