JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Journalistspirer med landsmøteavis

Økonomi- og næringslivsjournalistene fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) i Oslo bruker multi media når de dekker Fellesforbundets landsmøte i oktober. De skal lage den offisielle landsmøteavisen og rapportere via nettavis og web-tv.

En gruppe studenter i 2. klasse økonomi- og næringslivsjournalistikk på BI har nok å henge fingrene i om dagen. De skal gi ut den offisielle landsmøteavisen til forbundet hver dag i perioden 6. til11. oktober, i tillegg til å stå for løpende dekning av landsmøtet via nettavis og web-tv.

Innblikk i medlemsdemokrati

Det er første gang Fellesforbundet lar noen andre lage landsmøteavisen. At valget falt på BI-journalistene, er ingen tilfeldighet.

– Tanken er at morgendagens næringslivsjournalister skal få et innblikk i hvordan vår politikk utformes. På den andre siden har vi godt av å åpne dørene og få noen unge blikk rettet mot oss, sier Hans-Christian Gabrielsen, 2. nestleder i Fellesforbundet, og en av dem som var med på å utforme ideen.

Ønsker kritiske vinklinger

Gabrielsen er ikke redd for at journaliststudentene skal bli for kritiske i sin dekning av forbundet.

– Nei, det er vel så mye for vår egen del at vi gjør dette. Vi ønsker kritiske, journalistiske vinklinger, slik at delegatene kan bli mer bevisst hvilken rolle de har overfor media, sier han.

Pilotprosjekt

Det er første gang studiet i økonomi- og næringslivsjournalistikk gjennomfører et flermedialt prosjekt som omfatter både papiravis, nettavis og web-tv.

– Studentene må lære seg å være flermediale hvis de vil inn i de store mediehusene. Dette er den nye virkeligheten, sier faglig ansvarlig for studiet, Jo Bech-Karlsen.

Viktig del av næringslivet

Han underviser i reportasje- og featurejournalistikk, og samarbeider med Rolf Mæhle, som underviser i nyhetsjournalistikk, om å lede prosjektet.

– Det å jobbe med Fellesforbundet, gir studentene en god mulighet til å lære mer om en viktig del av næringslivet. De vet at det kreves mye av hver enkelt, men de er en kjempefin gruppe, så dette drar vi i land, sier Bech-Karlsen.

– Hektisk, men spennende

Magdalena Lorentzen er den ene av de to redaktørene for landsmøteavisa på papir. Hennes viktigste oppgave blir å ha et overordnet blikk på alt som produseres.

– Jeg meldte meg frivillig, og siden ingen hadde noen innvendinger, ble det meg. Det blir nok hektisk, men det er spennende, sier hun.

Jobbe under press

Lorentzen har erfaring fra studentavisa INSIDE og fra arbeid som frilanser, men det er første gang hun prøver seg som redaktør.

– Erfaring er den beste måten å lære på. Særlig er det bra å lære seg å jobbe under press. Men det er selvfølgelig skummelt å bli kastet ut i det, innrømmer hun.

Annonse

Flere saker

Annonse