JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Organiserer i Genfer

11 polske arbeidere i entreprenørfirmaet Genfer Construction har nå organisert seg i Fellesforbundet i Haugesund. Det er første gang ansatte i et Genfer-firma organiserer seg.

Genfer Construction er ett av selskapene under paraplyen til eierselskapet Genfer Capital, som har base i Haugesund. Selskapet driver byggevirksomhet, og het tidligere Contractor. Et annet selskap i familien er polske Genfer Lloyd, som har hatt flere hundre arbeidere på oppdrag ved norske skipsverft.

Gledelig

– Vi har nå fått bekreftet at 11 er innmeldt i Fellesforbundet i Haugesund, sier Helge Larsen i LO Haugesund, som har vært med i arbeidet for å organisere i byggeselskapet.

Larsen har sjøl, som klubbleder ved Karmsund Maritime Services, ryddet opp i kontraktsforhold i Genfer Lloyd. Nå er han svært glad for at ansatte i Genfer Construction har organisert seg, og håper at flere skal bli medlemmer etter hvert.

– Har dere fått noen tariffavtale med Genfer Construction?

– Ikke enda. Første skritt nå er å få til en trekkavtale, og jeg synes det ser positivt ut, sier Larsen.

Fast ansatt

Et kjennetegn både på Genfer Lloyd og Contractor har vært at de hevder å ikke ha ansatte, men kontrakter med mange enkeltmannsforetak. Men Helge Larsen forteller at de organiserte i Genfer Construction er fast ansatt i selskapet.

– Det spiller for så vidt ingen rolle for oss. Vi ønsker å organisere så mange som mulig av utenlandske arbeidere i Norge, om de er fast ansatt eller enmannsforetak spiller ingen rolle for oss.

Annonse
Annonse