JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foss krever 20 prosent

Per-Kristian Foss mener Høyre må oppnå minst 20 prosent ved valget før det er aktuelt å søke regjeringsmakt.

Kravet gjelder uansett om det er snakk om å regjere med Fremskrittspartiet, eller med KrF og Venstre.

– Vi må opp på 20-tallet om en slik regjeringsdannelse i det hele tatt skal være aktuell, og om vi skal kunne delta i dannelsen, sier den tidligere Høyre-nestlederen til NRK.

– Og ikke minst er det viktig at dersom Høyre, KrF og Venstre skal kunne bli en mulig regjering, så må vi sammen være større enn Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, sier Foss.

Ved utgangen av april viste snittet av meningsmålingene at Høyre ligger på 14 prosent. For Høyre, KrF og Venstre samlet lå oppslutningen på knappe 25 prosent, lavere enn både Ap og Frp.

Høyre-leder Erna Solberg deler ambisjonen om 20 prosents oppslutning, men hun vil ikke si noe om hvor sterkt Høyre må være for å gå i regjering, utover det at partiet må gjøre det bedre enn ved valget i 2005 da de fikk 14,1 prosent.

– Uten et sterkere Høyre er det vanskelig å få til en borgerlig regjering i Norge, og da er 14,1 prosent et for dårlig utgangspunkt, sier Solberg til VG. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse