JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klaget til Israels ambassadør

Jonas Gahr Støre kalte fredag Israels ambassadør inn på teppet for å protestere mot at norske politikere nektes innreise til Israel.

Utenriksdepartementets pressetalsmann Anders Rikter bekrefter dette overfor VG Nett.

En SV-delegasjon som skulle reist søndag, fikk fredag beskjed om at de ikke slipper inn i Israel. Gruppen skulle ha besøkt Israel og de palestinske områdene.

– Jeg er opprørt og synes dette er fryktelig trist. Det er veldig spesielt at en parlamentarisk delegasjon som skal besøke norske hjelpeprosjekter i Gaza ikke får muligheten til å slippe inn, sier SVs Øystein Djupedal til Dagbladet.no.

Djupedal er med i delegasjonen.

– Utenriksministeren har protestert og Israels ambassadør er blitt kalt inn på teppet, men det er selvfølgelig et bevis på at Israel ikke ønsker oppmerksomhet mot de støre ødeleggelsene som rammer uskyldige mennesker i Gaza, sier Djupedal.

En annen norsk gruppe, med blant annet Tromsøs ordfører Arild Hausberg, har forsøkt å komme inn på Gazastripen de siste dagene, men er blitt nektet innreise. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse