JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ser ut over landets grenser

Marius Nilsen tror han blir gammel i fagbevegelsen. Han har ingen planer om å melde seg ut, noen gang.

linesch@lo-media.no

Nilsen er opprinnelig fra Saltstraumen utenfor Bodø. Han gikk på videregående skole i Bodø. I dag studerer han ved Universitetet i Tromsø. Han tar en mastergrad i fredsstudier.

Mens han fortsatt bodde i Bodø jobbet Nilsen 80 prosent stilling på en Eurospar butikk. Han ble medlem i HK, noe «alle» på jobben var. Ikke lenge etter ble han et engasjert medlem.

– Jeg var vel nysgjerrig. Jeg ønsket å vite mer om hva dette dreide seg om.

Han fikk reise på kurs, konferanser og møter. I dag er han valgt leder av det sentrale ungdomsrådet i HK på andre/tredje året. Et frivillig verv, som tar mye tid. Nilsen er delegat på LO-kongressen.

Nilsen er opptatt av mange saker, derfor er det vanskelig å velge en spesiell, men deltidsproblematikken og internasjonalt arbeid står ham nær. LOs internasjonale arbeid gir viktige resultater, mener han. Selv fikk Nilsen være med til Palestina på en tur i regi av LO.

– Selv om situasjonen ikke umiddelbart blir bedre så bidrar det til å sette saken på dagsordenen, i tillegg er det viktig at vi er til stede og at de ser at vi bryr oss, sier Nilsen.

Han mener LO er flink på miljø.

– Men det må gjøres mer med engasjementet, sier Nilsen. Han er motstander av oljeboring i nord.

– Det er ikke bra for miljøet, og jeg er heller ikke overbevist om at åpning for oljeboring vil skape arbeidsplasser og føre til at lokalsamfunn i Lofoten blomstrer.

Nilsen er ikke medlem av noe politisk parti, men vurderer det fortløpende. Han er tilhenger av det fagligpolitiske samarbeidet.

– Vi har større innflytelse i tett samarbeid med partier som er enige med oss, mener Nilsen.

I dag ser han for seg en fremtidig jobb internasjonalt. Eller kanskje noe helt annet. Men medlem i fagbevegelsen, det er han om 10 år.

– Jeg tror det er noe som biter seg fast hvis man først er blitt medlem.

LO-Aktuelt nr. 8/2009

Bor: Tromsø

Utdanning: Student – Fredsstudier på Universitetet i Tromsø

Forbund: Handel og Kontor

Annonse
Annonse

Bor: Tromsø

Utdanning: Student – Fredsstudier på Universitetet i Tromsø

Forbund: Handel og Kontor