JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Sats på bioenergi!

- Jeg håper landsmøtet støtter forslaget vårt om å satse på bioenergi. Skogsavfall er innlandets olje, sier Geir Roger Borgedal fra avdeling 103 Ringsaker.

Borgedal gjør oppmerksom på at det ikke er høye nok bølger i Mjøsa til å drive med bølgekraft i innlandet. Ikke er det olje og gass der, heller.

- Vårt forslag går ut på å satse på bioenergi ut fra skogsavfall. Det kan både gi mange arbeidsplasser og miljøvennlig energi, sier han.

Kompetansesenter

Borgedal og de andre i avdeling 103 Ringsaker har støtte fra hele det såkalte innlandet i dette kravet, og de vil også kreve støtte til et kompetansesenter for bioenergi. Konsekvenser må utredes, og hva som er de beste metodene utprøves.

- Dette betyr mye både for miljø og arbeidsplasser i innlandet. Jeg håper at landsmøtet vil kreve at regjeringa satser på bransjen, og at aktørene får nødvendige og langsiktige rammevilkår som gjør denne satsinga mulig, sier han.

Annonse
Annonse