JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviste eget seksjonsråd

- Det er på høy tid å få et eget seksjonsråd for byggeindustrien og glassfaget, framholdt Thorbjørn Dybsand, medlem av representantskapet. Men dette forslaget fikk han ikke landsmøtet med på.

Dybsand viste til Magasinets artikkelserie fra byggeindustrien.

- ”Alle” er enig om at byggeindustrien nå må få et løft. Den er faktisk den tredje største overenskomsten i forbundet, selv etter at Hotell og Restaurant er kommet inn, påpekte organisasjonsarbeideren fra Ringsaker Fagforening.

Ville ha egen forbundssekretær

Det er store ulikheter mellom byggfagene og byggeindustrien. For å bøte på dette, og sørge for at byggeindustrien ikke blir liggende i bakleksa, foreslår Dybsand at dagens seksjonsråd for byggebransjen deles i to.

Forslaget er at byggeindustrien og glassfaget får sitt eget seksjonsråd, og at det velges egne forbundssekretærer for de to nye seksjonene: byggfag og byggeindustri.

Nedstemt

2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen forklarte redaksjonskomiteens avvisning med at forslaget åpnet for at antallet seksjonsråd kunne bli stort.

Dybsand reiste forslaget sitt på nytt, men trakk siste del av forslaget om en egen forbundsekretær med ansvar for et eventuelt seksjonsråd for byggeindustrien. Forslaget ble likevel forkastet med stort flertall. Men det var altså en god del representanter som stemte for Dybsands forslag.

Annonse
Annonse