JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever høyere streikestøtte

- Når vi forteller til andre forbund hvor mye vi har i streikestøtte, så skammer en seg, for det er nesten ingen som har så dårlig støtte som oss, sa Ingjald Gaare fra Murersvennenes Forening, til stor applaus fra salen.

Det er kommet forslag fra 15 avdelinger om å heve streikestøtten og Gaare foreslo å heve beløpet fra 2000 til 3000 kroner. Det blir sagt at forbundet kan holde ut i 6 uker med dagens streikestøtte på 2000. Men det er helt utenkelig at det skal bli 6 ukers streik med alle medlemmer i Fellesforbundet, mente han.

Fungerer som terskel

Det han var mer bekymret for, er at en lav streikestøtte fungerer som en sperre for å gå ut i streik. Han mener mange medlemmer kvier seg for å stemme nei i et tariffoppgjør på grunn av den lave streikestøtten.

- Dette er uverdig. Det må ikke være streikestøtten som hindrer oss i å gå til streik hvis vi mener det er grunnlag for det, sa Gaare.

Streikeklar for AFP

Morten Andre Rønningen fra Veidekke i Oslo fremmet et tilsvarende forslag. Han sa det var sannsynlig at det ville bli streik til våren, sannsynligvis på grunnlag av AFP.

Og da må det være mer penger i streikekassa. Forbundet har god økonomi. Bedre streikestøtte er viktig for forbundets troverdighet, samt en styrke for avdelinger og klubber, sa han.

Annonse

Flere saker

Annonse