JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Partistøtte er korrupsjon

- Å betale politikerne for å gjennomføre en politikk de burde ha tenkt på sjøl, er en form for korrupsjon, sier Synøve Bergan. Hun mener Fellesforbundets må slutte å gi penger til de politiske partiene.

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundets (HRAF) landsmøte i mai vedtok å sende over et forslag til Fellesforbundets landsmøte om å avvikle tradisjonen med partistøtte. Synøve Bergan, leder i hotell- og restaurantarbeiderforeningen i Trondheim, som opprinnelig sto bak forslaget, fremmet det fra landsmøtets talerstol i går.

Snakk med medlemmen

e - Å betale politikerne for å gjennomføre en politikk de burde ha tenkt på sjøl, er en form for korrupsjon, mener hun.

- Jeg har full forståelse for at folk mener at å bevilge penger til politiske partier er en investering, men vi må heller bruke kreftene våre på å fortelle medlemmene om hva partiene står for. Valgkampen i Trondheim er et skoleeksempel på hvordan det kan gjøres, sier Bergan.

- Viktig for oss

Forslaget om å ikke bevilge penger til politiske partier ble vedtatt med overveldende flertall på HRAFs landsmøte.

- Jeg føler det er riktig at vi som er nye i Fellesforbundet forteller landsmøtet om hvilke saker som er viktige for oss, sier Bergan.

Morsomt?

Bergan har imidlertid ikke særlig tro på at forslaget blir vedtatt.

- Nei, jeg tror ikke vi får noe særlig støtte i denne saken, men jeg tror noen synes det var et morsomt forslag. Kanskje blir det tiet i hjel? Jeg vet heller ikke om det kommer noen forslag om bevilgninger til politiske partier, sier hun.

Annonse
Annonse