JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen etterforskning i Libya-saken

Økokrim vil ikke etterforske Libya-saken som ble avdekket i forbindelse med fusjonen mellom Statoil og Hydros olje- og gassdivisjon.

Økokrim mottok i oktober i fjor sluttrapporter og omfattende dokumentmateriale fra granskerne som var oppnevnt av Hydro og StatoilHydro for å granske Hydros engasjementer knyttet til petroleumsvirksomheten i Libya og enkelte andre land.

Økokrim har vurdert om det har skjedd straffbare korrupsjonsforbrytelser, og meldte fredag formiddag at det ikke er grunnlag for å iverksette etterforskning.

Økokrims argument er delvis at avtaler eller ytelser som eventuelt utgjorde straffbare handlinger, uansett vil være strafferettslig foreldet, og delvis at det for andre avtaler eller ytelser som er omhandlet i granskningsrapportene, ikke er rimelig grunn til å gå videre med etterforskning. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse