JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

518 millioner til kjøp av posttjenester

Regjeringen vil bruke 518 millioner kroner til statlige kjøp av post- og banktjenester fra Posten Norge.

– Dette gjør vi for å sikre at vi fremdeles skal ha et godt tjenestetilbud i hele landet, tross finanskrisen, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Bakgrunnen er det faktum at Posten sliter med store underskudd, ikke bare på grunn av finanskrisen. Dette er først og fremst betaling for de leveringsforpliktelser Posten er pålagt i henhold til konsesjonen, men som ikke er bedriftsøkonomisk lønnsomme.

Fornøyd

Posten er meget fornøyd med de statlige kjøpene, men signaliserer i en pressemelding behov for ytterligere statlige kroner:

– Behovet for statlig kjøp antas å øke i årene fremover som følge av den teknologiske utviklingen med overgangen til blant annet e-post, e-faktura og nettbank, såfremt dagens konsesjonskrav ikke endres. Behovet vil øke uavhengig av om postmarkedet liberaliseres, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Utviklingen med overgang til elektroniske løsninger vil fortsette. Det bidrar til å redusere brevmengden og Postens inntekter.

Nye omstillinger

Konsernsjefen varsler fortsatt store omstillinger for å møte nye kundebehov og effektivisere driften.

– Postens suksess i fremtiden avhenger av at vi lykkes med å omstille og effektivisere virksomheten. Vi må være konkurransedyktige og møte kundenes behov, samtidig som vi utvikler nye vekstområder, sier konsernsjef Mejdell. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse