JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil gi tilbud til skoleflinke

Regjeringen vil gi skoleflinke elever mulighet til å ta fag på høyere utdanningstrinn.

I en stortingsmelding som kommer neste måned, vil kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) gå nye veier for å sikre utfordringer for de flinkeste, skriver Aftenposten.

– Vi vil fjerne dagens hindringer slik at elever som er faglig sterke på ungdomstrinnet skal kunne ta fag på videregående skole. Det samme vil gjelde elever på videregående som ønsker å ta fag på universiteter og høyskoler, sier Solhjell, som innrømmer at den norske skolen har forsømt de flinkeste elevene.

– Dette er et ganske stort problem i norsk skole. Når jeg tar dette opp i foredrag, opplever jeg at mange synes det er godt at noen endelig snakker åpent om temaet, sier statsråden.

Han mener at lærerne er viktige i arbeidet med å gjennomføre denne regelendringen.

– Også etter at vi har endret reglene vil det meste avhenge av læreren og skoleledelsen. Alle elever har like store krav på tilpasset undervisning. Så mitt budskap til lærerne er: Ikke vær redd for å slippe løs flinke elever. Og samarbeid med skoler på nivåer over for å gi de flinkeste utfordringer, sier Solhjell. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse