JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bistandspolitikken må legges om

Norsk bistandspolitikk må legges kraftig om dersom man skal nå de fattigste, mener Norsk Folkehjelp.

Generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide, mener Norge må bli mer bevisste på politiske maktforhold slik at bistand bidrar til å bekjempe fattigdom og ikke bidrar til korrupsjon.

– Det finnes en rekke regimer i verden som ikke er flinke nok til å fordele ressursene på en ordentlig måte, men bruker bistanden og økonomien til å bygge opp under sitt eget maktapparat, sier Eide til NRK.

Studier gjort av Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) viser at faren er stor for at slik bistand stimulerer til korrupsjon og i for liten grad bidrar i kampen mot fattigdom.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) vedgår at bistand lett kan bli en sovepute for enkelte regimer i mottakerlandene.

– Bistandsavhengighet er etter min oppfatning den klart viktigste saklige innvendingen mot bistand. Hvis du får et politisk system i et land hvor landets ledere er mer opptatt av bistand enn å bygge en god stat og få til et fungerende marked, da går det den gale veien, sier Solheim. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse