JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Husmannsvesenet lever

For ikke lenge siden sa en bonde på Hedemarken opp en polsk røkter fordi han ikke lenger ville leie hus hos bonden, men kjøpte et eget hus til seg og familien sin.

- I Meråker har vi fått arbeidsgiveren med på at sesongarbeidere i skogbruket skal ansettes i bedriften, fortalte Per Moen fra Stjørdal og Omegn Fagforening. Vi må få allmenngjort tariffavtalene i grønn sektor, sa han.

Også Gulbrand Nøkleby fra Hamar og Omegn Fagforening var opptatt av sosial dumping i grønn sektor. I Hamar og Ringsaker er det nesten ikke norske ansatte i jordbruket.

Underbetalt

Det er avdekket både gartnerier og gårdsbruk der polske og baltiske arbeidstakere er underbetalt og ikke får feriepenger. Men samtidig er de helt nødvendige for at det skal se så pent og velstelt ut på gårdene, sier bønder i distriktet.

Og husmannsvesenet fra Alf Prøysens tid lever i beste velgående, etter Nøklebys vurdering. For ikke lenge siden sa en bonde opp en polsk røkter fordi han ikke lenger ville leie hus hos bonden, men kjøpte et eget hus til seg og familien sin.

Annonse

Flere saker

Annonse