JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-program gir Høyre trøbbel

Programmet Frp vedtar til helga skaper trøbbel for Høyre.

– Kanskje blir det en ren Frp-regjering så vi slipper å forhandle overhodet, sier Frp-nestformann Per Sandberg.

Fredag åpner et selvsikkert Frp sitt landsmøte på Gardermoen som det siste av partiene, og avslutter dermed vårens landsmøtestafett. Nestformann Per Sandberg har ledet arbeidet med å lage Fremskrittspartiets nye program for de neste fire årene. Han vil ikke bruke tid på å diskutere hvem Frp skal samarbeide med til helga.

–Dette er sannsynligvis det politiske programmet som skal ligge til grunn for en ny regjering i Norge. Derfor må vi sørge for at programmet blir kvalitetssikret og at vi får en bred debatt, sier Sandberg til Dagsavisen.

Blått bråk

På Høyres landsmøte i begynnelsen av mai gjorde Erna Solberg det klart at hun gjerne danner regjering sammen med Frp etter valget. Men for at det skal skje må de to partiene greie å overvinne store politiske motsetninger. Frps nye program inneholder en rekke punkter som er vanskelige å svelge for Høyre:

Partiet er motstander av dagens handlingsregel for bruk av oljepenger, og kaller denne «konstruert og kunstig».

– Særlig når vi er inne i en periode med lavkonjunktur gjennom fire-fem år som nå er det større rom for å føre Frps politikk og bruke mer på investeringer i infrastruktur, mener Per Sandberg.

Høyre er derimot svært opptatt av å holde bruken av oljepenger nede for å hindre stort press i økonomien og økt rente.

Ren Frp-regjering?

Frps nestformann sier at ingen av problemsakene er absolutte krav fra Frp i eventuelle regjreingsforhandlinger etter valget.

– Vi stiller ikke ultimatum noen steder. Velgerne skal stemme den 14. september, og så må vi se på styrkeforholdet mellom partiene. Det kan jo hende at det blir en ren Frp-regjering. For oss er det nå bare Siv Jensen som statsminister og Frp i regjering som er aktuelt

Høyre-leder Erna Solberg vil ikke bruke tiden før valget til å snakke om sakene der de borgerlige partiene er uenige.

– eg mener det er mange grunner til at folk skal stemme på Høyre og ikke Frp. Men jeg har ikke tenkt å bruke tid på å snakke om uenighetspunkter. Det er mye vi er enige om som jeg mener vil skape en bedre politikk i Norge, sier Solberg. (ANB)

Annonse
Annonse