JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mer innhold i soningen

– Hvis justisminister Storberget styrker innholdet i soningen, og gjør de straffedømte bedre skikket til å møte hverdagen blir han samfunnets beste venn, ikke de kriminelles.

vibeke.liane@lomedia.no

Geir Bjørkli, leder av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) satte i sitt innlegg på LO-kongressen søkelyset på kriminalpolitikken i den faglig-politiske debatten.

Gjengangere.

Han minte delegatene og statsminister Jens Stoltenberg på at over åtti prosent av kriminelle med rusproblemer er gjengangere i rettssystemet.

– Det er alvorlig fordi det er en trussel mot en av de viktigste søylene som velferdssamfunnet hviler på, nemlig trygghet. Trygghet for meg og mine nærmeste, sa Bjørkli.

Flere folk. Forbundslederen mener det har vært en for dårlig satsing på kriminalomsorgen gjennom mange år og regjeringer, noe som blant annet har ført til gjengangerkriminalitet.

– 60 prosent av de som løslates har ikke noe sted å bo. Mange løslates med store rusproblemer som det ikke er gjort noe med under soningen. Mange har verken jobb, skole eller meningsløs sysselsetting å gå til. Og mange savner et sosialt nettverk, og hvor de sosiale relasjonene er ødelagt.

God investering.

NFF støtter regjeringens planer om å gi soningen mer innhold.

– Det vil redusere tilbakefallet og føre til at samfunnet blir tryggere.

Bjørkli etterlyste imidlertid en større faglig satsing på de ansatte og en økning av bemanningen i kriminalomsorgen.

– Det er samfunnsmessig god investering, sa Bjørkli.

Men hva sa statsminister Stoltenberg i sin oppsummering. Ganske mye.

– Men ingenting om kriminalomsorgen, sa en hoderystende NFF-leder da vi møtte ham på vei ut fra kongress-salen.

Annonse
Annonse