JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tok selvkritikk på pensjon

- Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg vil ta selvkritikk på en uttalelse jeg var med på siste dagen på landsmøtet for fire år siden. I ettertid ser jeg at det må ses på som en uaktsom handling, sa Michael Hall fra Raufoss Jern og Metall.

- Uttalelsen gjaldt pensjon. Pensjonsforliket var da ikke lagt fram i Stortinget. Og det som veide tungt for oss den gangen, var å sette akademikerne på plass. Vi ville at alle år med industriarbeiderlønn skulle telle, ikke bare tjue år med god karrierelønn, sa opplendingen.

Alle år gir dårligere uttelling

- I ettertid har det vist seg at uttalelsen vi stemte for, er blitt brukt slik at den vil gi dårligere uttelling til arbeidskamerater som kommer etter meg, som nå har 40 år i arbeidslivet.

Og dette plager meg sterkt, innrømmet Hall.

Ber om medlemsundersøkelse

Han skulle ønske at det hadde vært en like grundig debatt om pensjonsforliket som det nå har vært om AFP. Derfor ville han be det nye forbundsstyret om å sette i verk en medlemsundersøkelse, der man finner ut hvordan medlemmene kommer ut med det nye pensjonssystemet, sammenliknet med det gamle.

Ikke et pensjonsran

- Ingen har fått ta stilling Stortingets pensjonsforlik i valg, påpekte Brita Børresen fra Oslo Grafiske. Hun viste til dagens lederartikkel i Dagens Næringsliv, der ”opprørerne” i landsmøtet blir beskyldt for pensjonsran, at pensjonsutgiftene skal veltes over på andre.

Ran – eller solidaritet, som vi vil kalle det, kommenterte Børresen.

- Det er bra hvis man får noen gode år som frisk pensjonist før man stryker med. Vi vil gjerne jobbe lenger og leve lenger, men da må det gjøres noe med arbeidslivet og klasseskillet, sa Børresen til applaus fra salen.

Annonse

Flere saker

Annonse