JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp kritiserer pensjonskravet

Fremskrittspartiet kritiserer Norsk Pensjonistforbunds krav i forbindelse med pensjonistoppgjøret.

– Forbundet svikter landets pensjonister, sier stortingsrepresentant Robert Eriksson (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp-talsmannen reagerer på at det fortsatt skal være forskjellsbehandling av gifte og enslige minstepensjonister.

– Vi er skuffet over at pensjonistforbundet fortsatt aksepterer forskjellsbehandling av gifte og enslige minstepensjonister gjennom at det bare er sistnevnte det kreves økning for, sier Eriksson.

Blodfattig

– Det er i det hele tatt temmelig blodfattige krav som er fremsatt i forbindelse med trygdeoppgjøret, sier Eriksson, som er medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomité.

I tillegg til pensjonistforbundets krav om en økning av grunnbeløpet i folketrygden med 0,5 prosent, mener Fremskrittspartiet det er naturlig at pensjonistene også får etterbetalt et etterslep på 0,5 prosent som en oppjustering av årsinntekten for 2008.

Dessuten mener Eriksson det er rart at pensjonistforbundet ikke har fremmet sitt viktigste krav; nemlig å fjerne avkortingen i pensjonsutbetalingene mellom gifte og samboende pensjonister.

– Fremskrittspartiet vil endre dette gjennom å fjerne avkortingen i pensjonsutbetalinger til gifte pensjonister, sier Eriksson.

Ber om mer

Pensjonistenes organisasjoner krever en årsinntektsvekst på 4,25 prosent, noe som er noe høyere enn regjeringens anslag for lønnsveksten.

Stortinget har tidligere slått fast at pensjonister med folketrygdpensjon skal ha en inntektsutvikling «minst på linje med» de yrkesaktive.

Pensjonistorganisasjonene viser til finanskrisen og mener det er viktig å stimulere til økt forbruk som igjen vil gi positive utslag i varehandelen.

– I tillegg vil en økning av pensjonistgruppenes inntekter ha en langt bedre fordelingseffekt enn mye av det øvrige av statens pengebruk i krisepakkene og i revidert nasjonalbudsjett, heter det i kravet fra pensjonistorganisasjonene. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse