JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser melding om tvangssalg

Det varslede salget av Telenors beslaglagte aksjer i VimpelCom vil ikke skje i nærmeste fremtid, ifølge Telenor.

Fredag morgen meldte nyhetsbyrået Interfax at den føderale namsmannen i Russland forbereder et salg av det norske selskapets beslaglagte aksjer, som er verdt 1,7 milliarder dollar (knapt 11 milliarder kroner).

Ifølge nyhetsbyrået har den føderale namsmannen beordret at en spesialist skal bestemme hvilke prosedyrer som skal gjennomføres i forbindelse med salget av VimpelCom-aksjene til Telenor.

Frykter fortsatt salg

Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor avviser overfor Dagensit.no at salgsprosessen er i gang, og han vil ikke anslå noe tidsperspektiv for et eventuelt tvangssalg.

– Det er ikke noe som skjer over natten. Eksperten skal antakelig levere sin vurdering, og så skal det behandles. Hva som skjer nå, er uvisst. Aksjene er fortsatt i arrest, og det er en prosess i gang. Om dette kommer til salg er usikkert, men frykten er fortsatt der, sier han til Dagensit.no.

Aksjene vil ikke bli solgt i nær framtid, meldte også det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass torsdag.

Ny dommer

Ankesaken som kan redde Telenors aksjer starter i Tyumen i Vest-Sibir 26. mai. Ifølge Melgaard er dommeren i saken nylig gått av og erstattet med en ny dommer, som ikke tidligere har vært med i behandlingen av saken.

– Det kan være tilfeldig, jeg vil ikke spekulere om hvorfor, sier Melgaard.

Da statsminister Jens Stoltenberg møtte kollega Vladimir Putin i Moskva tirsdag, tok han opp den betente saken, uten hell.

Minoritetsaksjonæren Farimex har i flere rettsinstanser i Sibir fått medhold, og Telenor er dømt til å betale 11,6 milliarder kroner i erstatning til de øvrige aksjonærene i VimpelCom.

Dette resulterte i at Telenors aksjer i det russiske selskapet ble tatt i arrest i mars i år. Bakgrunnen er at Telenor blir beskyldt for å ha forsinket VimpelComs oppkjøp av det lille teleselskapet Ukrainian Radio Systems. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse