JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aktiv skadedyrbekjempelse!

Skaff et tak over hodet til dem som trenger det, til en pris de kan betale! Denne oppfordringen gikk til statsministeren fra en rekke unge delegater som avløste hverandre på talerstolen.

Stian Flåøien fra Snekkernes og Tømrernes Fagforening bemerket at mange av de eldste i landsmøtesalen kom seg inn på boligmarkedet den gang det fortsatt var sosial boligbygging og prisreguleringer. Likevel er det ungdommen som må opp på talerstolen for å kreve solidaritet, sa han.

Parasitter

En forutsetning for å sørge for at ungdom kommer seg inn på boligmarkedet, er å legge restriksjoner å leiemarkedet, sa David Andersen fra Nordmøre Fagforening. Han viste til at eiendomsmeklerne driver prisene opp, og sammenliknet dem med snyltere og parasitter. Nå er overbudspolitikken smittet over på utleiemarkedet, slik at undom må betale blodpris for å få seg tak over hodet, sa han.

- Det er på tide at den rødgrønne regjeringa begynner å drive aktiv skadedyrbekjempelse, sa den unge nordmøringen.

Kunnskapsløft

Dan Marius Svensen fra Lister Fagforening viste til at mange studenter ikke klarer å få bolig til overkommelig pris, og derfor må bruke mer til på vanlig lønnsarbeid i stedet for å studere.

- Et boligløft for ungdom kan bli et kunnskapsløft, sa Svensen.

Annonse
Annonse