JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO vil lovfeste læreplass

HK vant fram med kravet om lovfesting av lærlingplass. – Jeg er kjempefornøyd. Dette er en viktig ungdomsseier, sier Marius Nilsen.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

– Å lovfeste retten til læreplass har vi jobbet for i lang tid. Det blir derfor morsomt å komme tilbake fra kongressen og fortelle alle ungdommene at vi vant fram, sier leder av ungdomsrådet i Handel og Kontor, Marius Nilsen. Han var delegat på årets LO-kongress og den som frontet forslaget om at LO skal jobbe for lovfestet rett til læreplass. Forslaget ble vedtatt med overveldende flertall.

– Det var veldig bra at så mange forbund støttet forslaget vårt og at vi fikk det inn i handlingsprogrammet. Som ventet var det Fellesforbundet som jobbet imot. Ellers var vi ungdommene temmelig samstemte i dette spørsmålet, sier han til HK-Nytt.

Hvis LO vinner fram med dette lovkravet, plikter alle virksomheter å ta inn lærlinger. Innvendingene mot forslaget på kongressen, også fra redaksjonskomiteens leder Tor Arne Solbakken, var at det vil bli vanskelig å pålegge private bedrifter å ta i mot lærlinger. Og ikke minst håndheve en slik lov. Marius Nilsen er ikke enig.

– Når forslaget om lovfesting nå ligger på bordet, er man nødt til å gå dypt inn i problemstillingene. Jeg er helt sikker på at det finnes gode praktiske løsninger. Regjeringen kan bidra, det samme kan partene i arbeidslivet, foreslår Nilsen.

LO-Aktuelt nr. 9/2009

Annonse
Annonse