JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Flere unge med verv

Katrine Anita Heggelund (24) klinte til fra talerstolen onsdag i kongressuka:

stig.christensen@lomedia.no

– Flere unge inn i verv, var hennes klare budskap. Og salen klappet.

– Det er 7 prosent ungdom på kongressen, men vi burde vært 13 prosent, sa Katrine som leder ungdomsutvalget i Fellesforbundet.

– Selv om vi ikke har 30-40 år med fagforeningsarbeid på ræva, er det mange av oss som er tillitsvalgte og klubbledere, fortsatte hun.

24-åringen krevde i klare ordelag at ungdommen blir hørt og respektert og representert i alle ledd i organisasjonen.

– LO må skolere ungdom og inkludere oss. Vi må få tillit og oppgaver.

Men Katrine Anita Heggelund var på talerstolen flere ganger. I likhet med andre unge er hun opptatt av ungdommens muligheter på boligmarkedet.

– Det er på tide å gjenreise den sosiale boligpolitikken. Arbeiderpartiet vil jo ikke ta i dette spørsmålet. Men lavtlønte, unge og vanskeligstilte må ha et tilbud om bolig, de også. Heggelund krever at Husbanken får en langt sterkere rolle, og ikke bare er et tilbud til de få.

– Kommunene må bruke Husbanken i en helt annen grad enn i dag, mener den unge tillitsvalgte.

Også lærlingenes sak ble ivaretatt av jenta fra Sandnessjøen. Hun er usikker på om lovfesta rett til lærlingeplass er veien å gå.

– Hvis denne retten skal lovfestes, må man i hvert fall sørge for å følge opp. Da må kommunene forplikte seg til å ta inn et visst antall lærlinger, for eksempel en for hver tiende ansatt, sier grafikeren som nå jobber i Breim i Sorg og Fjordane.

LO-Aktuelt nr. 9/2009

Annonse

Flere saker

Annonse