JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– I markedets hender

Linn Hemmingsen, ungdomsansvarlig i Fagforbundet, mener boligpolitikken er lagt i markedets hender. Hun tok til orde for å stramme opp LOs boligpolitikk.

stig.christensen@lomedia.no

– Politikerne har sagt fra seg ansvaret for boligpolitikken i de siste 20-30 årene, sa hun til kongressen.

– Etterspørselen bestemmer prisen, og den blir høyere og høyere. Den 28-årige hjelpepleieren mener Norge trenger en ny og forsterket boligpolitikk.

– Vi kan begynne med å styrke Husbanken. Hvorfor ikke gjeninnføre rentestøtte, gjøre startlånet til et rettighetslån, gi nok penger til Husbanken og få den til atter en gang å samarbeide med kommune og borettslag?

Linn Hemmingsen vil prisregulere boligmarkedet og at det skal bygges nok ikke-kommersielle boliger, som er godt vedlikeholdte, men likevel ikke koster over halve inntekten til folk. Den unge tillitsvalgte mente ungdom i dag er så vant til de kunstig høye boligprisene at de tror det skal være sånn. Hemmingsen viste til at Fagforbundet hadde sendt inn forslag til eget kapittel om boligpolitikken.

– Vi må forteller folk at vi krever en ny boligpolitikk. Norge blir gang på gang kåret til verdens beste land å bo i. Så la oss vise at vi har vilje til å la det vare, ikke bare på de områder velferdsstaten sørger for, men også når det gjelder det å ha en plass vi kan kalle et hjem, og faktisk være det beste landet å bo i, sa 28-åringen.

LO-Aktuelt nr. 9/2009

Annonse

Flere saker

Annonse