JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekling på overtid

Det mekles nå på overtid i statsoppgjøret. – Det er vilje til å finne løsninger, derfor fortsetter vi utover natta, sier LO Stats nestleder Tone Sønsterud ved midnatt.

morten.hansen@lomedia.no

Sønsterud forteller at det fortsatt gjenstår mye arbeid før en endelig løsning kan ligge på bordet.

Staten har kommet med forslag om overgangsordninger for tjenestepensjonen. Arbeidsgiversiden ønsker et system etter samme prinsipper som Stortingets pensjonsreform.

Problemet for arbeidstakerorganisasjonene er at de fortsatt ikke har fått noe konkret tilbud om hvordan den framtidige tjenestepensjonen vil se ut.

– Vi vil ikke diskutere overgangsmodeller før vi vet hva det er overgang til, sier en sentral kilde i forhandlingsdelegasjonene.

Særaldergrenser

Også særaldersgrensene er for enkelte grupper et viktig tema. Ansatte i politi, fengselsvesenet og forsvaret er pålagt å gå av ved 60 eller 63 år. For disse gruppene vil det ikke hjelpe å ha muligheten til å jobbe ved siden av pensjon.

Her snakkes det nå om å opprette et partssammensatt utvalg som skal se på spørsmålene fram til neste års tariffoppgjør.

Bevegelse i kroner og øre

I pengespørsmålet er det litt bevegelse.

Partene har innstilt seg på en lang natts jobbing ved forhandlingsbordet. Som en kilde sier:

– Hele natta vil gå med, om ikke et under skjer.

Hele streikeuttaket på lostat.no (Word-format)

* Aktuell.no følger meklingen tett utover kvelden og natta *

Annonse
Annonse