JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen satt på vent

To og en halv time etter at fristen hadde gått ut ble det varslet pause i meklingen i offentlig sektor. Med bakgrunn i pensjonsspørsmålets kompleksitet har partene blitt enige om å sette meklingen på vent.

nina.hanssen@lomedia.no

morten.hansen@lomedia.no

Assisterende meklingsmann Geir Engebretsen annonserte til slitent presskorps at en partssammensatt arbeidsgruppe under ledelse av statsråd Dag Terje Andersen starter sitt arbeid klokken 10 i morgen. De vil da komme tilbake til videre framdrift.

– Alle partene er enige om å avbryte meklingen, da dette er en kompeks sak som krever tenkning og refleksjon, sa Engebretsen.

På spørsmål fra pressen om det var store konflikter, sa Engebretsen at det i enhver mekling ligger en latent konflikt og en interessemotsetning. – Det er det også i denne, sa han.

Partene er uenige, men samtidig enige om å sette ned dette utvalget og jobbe videre med spørsmålet.

Den erfarne meklingsmannen innrømmer at denne meklingen har vært svært spesiell, komplisert og krevende og at ingen av partene ønsket å bryte.

– Det er ikke brudd, men altså en pause i inntil videre. Nå skal alle partene hjem for å sove. Det synes jeg dere journalister også bør, sa Engebretsen før han igjen forsvant i heisen.

Det blir da altså ingen arbeidskonflikt eller streik i morgen tidlig, så alle som er tatt ut i streik bør dra på jobb.

Leder av LO Stat, Morten Øye, konstaterer at det ble for vanskelig å finne en løsning på pensjonsspørsmålet før meklingsfristen gikk ut.

– Det er så komplekst og omfangsrikt at vi trenger å gå gjennom i ro og mak med motparten for å finne løsninger, sier Øye.

Klokken ti i dag møtes forhandlingsmotstanderne hos arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

– Da får vi legge en plan for det videre arbeidet, sier Øye.

Han vil ikke mene noe om det forarbeidet som er lagt ned av staten.

– Det blir meningsløst å fordele skyld. Det er bare å konstatere at vi ikke kom i mål i natt, sier Øye.

Annonse
Annonse