JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sa nei til EUs tjenestedirektiv

Fellesforbundets landsmøte mener at regjeringen skal reservere seg mot EUs tjenestedirektiv. Vedtaket hadde et solid flertall bak seg.

Dermed ble redaksjonskomiteens flertallsinnstilling snudd. Avstemningen på landsmøtet ble spennende. Punktet om tjenestedirektivet var en del av en uttalelse om forbundets videre arbeid mot sosial dumping. Bortsett fra avsnittet om tjenestedirektivet, ble resten av uttalelsen enstemmig vedtatt.

Reservasjonsretten kan brukes

Det sto om to ulike avsnitt: redaksjonskomiteens mindretall ønsket at regjeringa skal reservere seg mot EUs tjenestedirektiv.

- Vi behøver ikke dette direktivet. Det er ikke vi som har ønska det. Og vi har en reservasjonsrett. Den er reell, sa Stein Aamdal. Han siterte blant andre utenriksministeren som bevis på dette.

Flertallet i komiteen foreslo Atle Tranøys subsidiære forslag fra debatten. Det sier at Fellesforbundets tiltak mot sosial dumping må inngå i LOs vurdering av tjenestedirektivet. Og hvis det viser seg at tjenestedirektivet er til hinder for forbundets tiltak mot sosial dumping, vil Fellesforbundet stille krav om en norsk reservasjon mot tjenestedirektivet.

Anbefalte mindretallet

Under debatten i dag tok Tranøy ordet og sa nokså tørt at det hadde gitt god uttelling å fremme det subsidiært forslaget, siden det var brukt i sin helhet.

- Men jeg minner om at dette var et subsidiært forslag. Jeg vil derfor råde landsmøtet til å stemme for mindretallets forslag, sa han.

Stående applaus

Og det gjorde landsmøtet. Avstemningen viste et stort flertall for mindretallets forslag, etterfulgt av stående applaus.

Dermed gikk Fellesforbundet, som har mest erfaring i arbeidet mot sosial dumping, med et klart krav til regjeringa: Norge må reservere seg mot EUs tjenestedirektiv.

Annonse
Annonse