JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandlingene i gang igjen

Klokken ti i formiddag var partene på plass i et trangt møterom hos statsråd Dag Terje Andersen. Ingen var villige til å kommentere noe som helst, bortsett fra at dette er svært komplisert.

oystein@lomedia.no

Den spesielle arbeidsgruppen består av forhandlingslederne i LO, YS, Unio og Akademikerne, og ledes av arbeids- og inkluderingsministeren.

– Dette er en stor og vanskelig sak å finne løsning på, var alt Dag Terje Andersen ville si før han ga klart uttrykk for at forhandlerne ønsket å være for seg selv uten mediene til stede.

Fristen i det offentlige lønnsoppgjøret ble utsatt med 24 timer i natt, en svært uvanlig avgjørelse. Målet er å komme fram til enighet om tilpasninger i offentlige tjenestepensjonsordninger.

– Med utgangspunkt i omfanget og kompleksiteten i denne saken, er dette en fornuftig løsning så langt, sier LO Stat-leder Morten Øye.

Når arbeidsgruppen skal være ferdig, og den regulære meklingen blir gjenopptatt, er ikke avklart. Dette blir avtalt i løpet av formiddagen. En eventuell streik inntreffer fra arbeidstidens start torsdag.

De fire hovedsammenslutningene krever at offentlig ansatte med 30 års opptjeningstid skal være sikret en pensjon på 66 prosent av sluttlønna når de er 65 år. Staten på den andre siden skal gå inn for en påslagsmodell som gjør at det lønner seg å stå i jobb lengst mulig.

Annonse
Annonse