JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gullpensjoner til noen, fri uten lønn for andre

Mens NRK nedbemanner ved hjelp av gullkantede pensjonsavtaler, må ansatte i NTB ta ulønnet permisjon for å berge økonomien og arbeidsplassene.

NRK har innvilget i alt 88 medarbeidere AFP med gavepensjon helt opp mot 80 prosent av sluttlønnen, skriver fagbladet Journalisten . I alt 97 ansatte søkte om AFP, og 88 av dem har nå fått søknaden innvilget. De aller fleste jobber på Marienlyst, men det er også noen fra distriktskontorene. I alt 35 av de nye AFP-pensjonistene kommer fra programdivisjonene. En forutsetning for å få den spesielle AFP-ordningen er at man er i en stilling som ikke vil bli fylt av folk utenfor NRK.

Fri uten lønn

Redaksjonsklubben i NTB måtte deirmot gå med på at det ikke gis noe lokalt tillegg, og de ansatte må ta fem dager ulønnet fri for å spare penger. Dersom økonomien ikke bedrer seg, blir det fem nye dager uten lønn neste år.

– Målet vårt var å verne om lokalavtalen, og det har vi fått til. NTB går egentlig forholdsvis bra tidene tatt i betraktning, men det er problemer i datterselskapene Scanpix og Universum, sier Nina Haabeth, klubbleder i NTB, til Journalisten .

Sinte på Gjøvik

I Mediehuset Oppland Arbeiderblad er stemningen opphisset etter at de tillitsvalgte tirsdag fikk beskjed om antall stillinger skal kuttes med 25 %, fra 79 til 59.

– Dette er både sjokkerende og provoserende, sier klubbleder Helge Rønning Birkelund til Journalisten.

Han viser til at mediehuset i fjor leverte et konsernbidrag på hele 53 millioner kroner til eierne, A-pressen. Ifølge klubblederen har begge avisene i mediehuset, Oppland arbeiderblad og Hadeland, fortsatt å levere også i år.

– Hadeland holder så vidt jeg vet budsjett, og vi i OA driver fortsatt med overskudd, sier klubblederen.

Annonse

Flere saker

Annonse