JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil skjerpe krav til nye statsborgere

Regjeringen mener innvandrere må bestå en prøve i norsk språk og samfunnskunnskap for å få innvilget statsborgerskap.

I dag er det ingen krav til språkkunnskap eller kjennskap til Norge og norske forhold. Regjeringen vil endre på dette, og foreslår å innføre en statsborgerskapsprøve.

– Det vil være en test som sier noe om du har grunnleggende kunnskaper i norsk og om Norge. Vi vil innføre en statsborgerprøve, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NRK.

Timeantallet for norsk- og samfunnsfag som innvandrere er pliktige å delta på, dobles fra 300 til 600 timer.

De som gjennomfører denne undervisningen, og som står på den avsluttende prøven, slipper å ta statsborgerprøven i tillegg.

– Det viktigste er å stille krav og å være tydelige på forventningene om at flest mulig skal integreres i det norske samfunnet, sier Rieber-Mohn.

Regjeringen får uforbeholden støtte til forslaget fra Fremskrittspartiet.

– Dette er første gang på fire år det er grunn til å skryte av regjeringen, og da skal jeg virkelig gjøre det. Dette er et gammelt Frp-forslag vi har fremmet flere ganger, og alle de andre partiene har gått imot det, sier innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse