JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Attføringskutt feil medisin

– I stedet for å kutte i perioden med attføringspenger, burde regjeringen satse enda mer på aktive bruer tilbake til arbeidslivet, mener Johan-Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene.

Direktøren for Attføringsbedriftene i NHO er fornøyd med at statsråd Bjarne Haakon Hanssen har lansert mange gode og konstruktive forslag for at flere skal komme i jobb, og tror de vil gi resultater. I forslaget til statsbudsjett opprettholder regjeringen bevilgingen til aktive attføringstiltak, trass i historisk lav ledighet og en viss nedgang i antall yrkeshemmede.

Men det forutsetter at det settes av nok tid og ressurser for at hver enkelt skal komme seg over brua og tilbake til arbeidslivet.

Vil presse NAV

Samtidig foreslår regjeringen å kutte ned perioden med attføringspenger etter endt attføring fra seks måneder til tre måneder. Begrunnelsen er at regjeringen vil legge press på NAV og attføringsapparatet for å få folk tilbake i arbeid.

Direktør Johan-Martin Leikvoll stiller seg kritisk til dette. Han spør hvorfor folk på attføring skal lide for at man ikke har maktet å få jobb etter endt attføring.

– De har nok problemer som det er. Dette kuttet er feil medisin.

Bør satse enda mer

Attføring nytter og stadig flere får jobb, forutsatt at attføringsapparatet gir folk gode nok tilbud. For eksempel lese- og skriveopplæring i kombinasjon med arbeidstreningen.

– Vårt faglige råd til regjeringen er å satse enda mer og friske penger på å få folk tilbake til arbeidslivet. Da hadde også færre hatt behov for attføringspenger etter endt attføring, sier Johan-Martin Leikvoll.

Annonse
Annonse