JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

492 millioner skal stemme

Neste uke vil 492 millioner EU-borgere velge sine representanter til Europaparlamentet. European Federation of Public Service Union(EPSU) anbefaler sine medlemmer å stemme på de som ønsker en sterk satsing på offentlige tjenester.

nina.hanssen@lomedia.no

I nyhetsbrevet fra i dag som ble sendt ut fra den europeiske sammenslutningen som også blant annet NTL er med i, oppfordrer de alle fagorganiserte å stemme inn politikere som vil styrke offentlig sektor.

200 kandidater

EPSU har jobbet lenge for å sikre at Europaparlamentet for 2009-2014 består av politikere som jobber for at borgere skal ha høy kvalitet av offentlige tjenester i hele EU.

Siden lanseringen av sin kampanje for å styrke offentlige tjenester i november i fjor, har EPSU funnet nesten 200 kandidater som støtter dem.

Disse kandidatene har også skrevet under på et løfte om å ha et positivt syn på offentliga tjenester hvis de blir valgt.

EPSU-agenter har også reist rundt i flere land for å skaffe seg samarbeidspartnere.

Nye land er skeptisk

I flere land har de fått støtte fra den sosialistiske siden men også fra representanter fra de grønne. Men i 6 land har ikke EPSU funnet en eneste kandidat som ønsker å støtte kampanjen. Det er Bulgaria, Estland, Latvia, Malta, Romania og Slovakia som alle er blant "nye" medlemsland.

Her har EPSU fremdeles en jobb å gjøre, skriver kommunikasjonsrådgiver Brian Synnott på vegne av EPSU kampanjen.

Les mer om kampanjen og kandidatene på EPSUs hjemmeside

Annonse
Annonse