JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Litauiske sjøfolk i streik

To svenskeide skip ligger fast i danske havner. De litauiske sjøfolkene streiker for å få utbetalt lønna si.

«Baltic Wind» og «Baltic Breeze» eies av et svensk rederi. De er registrert under bekvemmelighetsflagg i Panama, og mannskapene om bord er litauere. Nå har de ti sjøfolkene gått til streik for å få utbetalt omkring en halv million kroner de mener de har til gode i lønn.

Foreløpig er resultatet av skipene ligger fast i havnene i Aabenraa og i Vejle. De danske havnearbeiderne nekter å utføre streikerammet arbeid. Dermed får ikke skipene losset og lastet.

– Vi har kontakt med de svenske eierne. Vi krever, at sjømennene ombord får utbetalt sine lønninger ifølge den overenskomsten de er omfattet av. Jeg håper det snart ordner seg, sier Morten Bach, dansk skipsinspektør for Den internasjonale transportarbeiderføderasjonen (ITF), til nyhetsbrevet til fagforbundet 3F.

Og en rask avslutning på saken kan trengs. Ombord er det bare mat igjen til henholdsvis 10 og fem dager.

Annonse
Annonse