JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen pensjonsmøter i pinsen

Partene i pensjonsforhandlingene med staten gikk fredag ettermiddag fra hverandre, men ekspertene i departementet må regne med innejobb i pinsen.

Litt etter 17.30 gikk partene i arbeidsgruppen som sammen skal finne en løsning på den framtidige pensjonsordningen for offentlig ansatte fra hverandre. For tredje dag på rad etter at den første meklingsfristen gikk ut natt til onsdag, har partene møtt hverandre på kontoret hos arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap).

– Det er fortsatt mye uavklart, sier leder Morten Øye i LO Stat på forbundets nettsider.

Selv om det ikke er lagt opp til at partene skal møtes i pinsen, ga møtet fredag ettermiddag nok for departementets eksperter å drive med i pinsehelgen. De ulike varianter av den såkalte bruttomodellen som diskuteres som løsning på pensjonsstriden, kan variere stort og det er mange ulike interesser som skal forsøke å bli forent. Både arbeidsgiversiden og de ansattes organisasjoner har mange krav til statens løsning.

– Vi har mange ganger før vist til kompleksiteten ved pensjonsspørsmålet, og selv om man nå har valgt å følge det som kan karakteriseres som ett spor, så er det ikke tvil om at utfordringene er mange, sier Morten Øye. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse