JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forbund advarer mot Frp

Fremskrittspartiet nevner ikke likelønn i partiprogrammet, selv om det var en av hovedsakene i partileder Siv Jensens tale til landsmøtet.

Sykepleierforbundet advarer nå medlemmene mot å stemme på et parti som ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn.

– For oss er det ganske klar tale. Det viser at man ikke er villig til å gå hele veien, man er ikke villig til å sette det ned i et partiprogram og forplikte seg til det, sier leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til NRK.

Siv Jensen åpnet talen for to uker siden med blant annet å fortelle om oldemoren Betzy Kjelsberg, en av pionerene innen kvinnefrigjøringen i Norge. Talen var bygget opp rundt enkeltskjebner og hverdagshelter - alle kvinner.

Frp-formannen forsvarer seg med at det er mye som ikke står i partiprogrammet, som likevel er partiets politikk. Hun sier hun har lagt inn forslag på Stortinget om et lønnsløft for de kvinnedominerte lavlønnsyrkene i offentlig sektor, men at «de andre partiene som prater varmt om likelønn, har tenkt å stemme det ned». (ANB-NTB)

Annonse
Annonse