JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Produksjonen må skjermes

Nå er det administrasjonen og bøndene som må blø for å få Norturas økonomi på beina igjen.

einar.fjellvik@lomedia.no

Det mener forbundssekretær Svein-Erik Simonsen i Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet. Han deler konsernsjefens bekymring for økonomien, og har klare meninger om hva som har gått galt:

– I produksjonen har det blitt kuttet og kuttet de siste 8-10 årene, mens administrasjon og overpriser til bøndene har fått vokse inn i himmelen. De ansattes representanter i styret har gjentatte ganger advart om at konsernet er i ferd med å få en altfor tung «ryggsekk», men uten at noe har skjedd. Nå er «ryggsekken» så tungt at det ikke er mulig å markløfte den, hevder NNN-sekretæren.

Ifølge Simonsen er 15 produksjonsanlegg nedlagt bare i løpet av de siste 8-10 årene, uten at det har bedret konsernets økonomi. Nå krever han at produksjonen blir spart og at den varslede lønnsforbedringen skjer gjennom kutt i administrasjonen og i råvareprisene til bøndene.

Annonse
Annonse