JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Det blir ingen streik

Det er enighet om pensjon og lønn for alle ansatte i offentlig sektor.

Det var først de ansatte i KS-området som kom til enighet i meklingen tidlig torsdag morgen. Etter kort tid ble det en løsning også for de statsansatte og Oslo kommune.

– Nå har alle partene i offentlig sektor undertegnet en enighetsprotokoll angående pensjonsordningen. Der står det at man vil videreføre en bruttoordning i tjenestepensjonen. Den må tilpasses den nye folketrygdloven fra 2011. I hovedtrekk er det en videreføring av den samme ordningen, men samtidig må man ta hensyn til de ulike elementene som ligger i pensjonsforliket i Stortinget og tilpasse den til ny folketrygdlov, sier meklingsmann Dag Nafstad.

Komplisert

Meklingsmannen karakteriserer årets mekling som spesiell, omfattende og veldig komplisert.

Unio-leder Anders Folkestad er svært fornøyd med løsningen.

– Vi er svært godt fornøyde med at vi fikk en løsning der dagens tjenestepensjon blir videreført, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB.

Det samme er lederen for Akademikerne Stat.

– Et unikt samarbeid på arbeidstakersiden har vunnet fram, sier leder Curt A. Lier i en pressemelding.

Skuffet

Dette innebærer at dagens bruttoordning med 66 prosent av sluttlønn ved 65 år etter 30 års tjenestetid står ved lag.

– Det er vi svært glade for. Vi er imidlertid skuffet over ikke å ha funnet en fremtidsrettet løsning. Men på det nåværende tidspunkt var dette den beste løsningen vi kunne komme fram til, sier Lier. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse