JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Er dagens ordning bærekraftig?

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) måtte bøye av for arbeidstakerorganisasjonene men avviser til NRK at dette skyldes at det er valgår.

Statsråden sier til NRK at pensjonsordningen som er kjent, blir videreført, og så blir det de forandringene som følger av stortingsvedtaket.

Han sier videre at han skulle ønsket at de fikk på plass et mer moderne pensjonssystem som tar mer hensyn til de mange deltidsarbeiderne som ikke tjener tjenestepensjon, og sørge for at de som jobber mer enn 30 år, kunne få tjent opp pensjon for alle årene de jobber.

Andersen kan imidlertid ikke si til NRK om løsningen som partene nå har kommet fram til er bærekraftig, eller om dagens løsning på nytt vil bli endret om kort tid.

Annonse

Flere saker

Annonse