JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takker for grasrotengasjementet

Stein Asthøy, talsperson for ”Forsvar Offentlig Pensjon”, takket i kveld alle som har bidratt til å presse forhandlerne til et godt pensjonsresultat på en samling på puben Internasjonalen i Oslo.

nina.hanssen@lomedia.no

Praten gikk livlig rundt bordet på den uformelle samlingen.

Forsvar Offentlig Pensjon er en paraplyorganisasjon med frivillige som har jobbet intenst gjennom hele pensjonsoppgjøret med å spre informasjon om pensjonsrettigheter på grunnplanet i fagbevegelsen.

De har reist rundt og avholdt flere hundre møter om pensjonsrettigheter for fagforeninger over hele landet.

Nå er avtalen undertegnet og en bruttopensjon er sikret.

Det var mange brede smil å spore på samlingen. Og det var mange kjente ansikt fra venstresiden i fagbevegelsen her.

Den tidligere fagforeningslederen Stein Stugu, som i dag jobber for De facto, var fornøyd med resultatet, men skulle ønske han kunne få sett regnestykker som viser hvordan regjeringens påslagmodell ville slått ut i praksis.

– Det hadde vært bra om vi alle fikk vite mer om hvordan regjeringen tenkte i forhold til denne nye modellen, slik at vi selv kunne ha regnet på det, sier han.

Men både han og forfatteren Magnus Marsdal, som blant annet har gitt ut bøker om pensjonsorndinger, var fornøyd.

Det var også en meget ivrig fagforeningsleder fra Trondheim, Arne Bykjeflot:

– Vi er selvsagt kjempefornøyde. Nå starter kampen om uførepensjon. Den er også veldig viktig, sier han.

Veldig fornøyd

Organisasjonen Forsvar Offentlig Pensjon har hele tiden jobbet for en videreføring av dagens bruttoordning og har ment at enhver påslagsmodell er uakseptabel. I dag feirer de den foreløpige seieren.

Både tillitsvalgte og presse var invitert for å diskutere pensjonsoppgjøret.

Her var det folk i alle aldre. Gruppen har operert med egen hjemmeside og to Facebookgrupper som i dag har mellom 6000-8000 medlemmer.

– Dette resultatet er jævli bra. Jeg vil takke alle av dere som har bidratt til at vi vant. Vi vil komme med en utfordring til samtlige politiske partier i den kommende valgkampen om å vise hvordan de tenker videre om pensjon, sa Stein Asthøy.

Annonse

Flere saker

Annonse