JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fusjonsplaner i Norske Skog?

Norske Skog kan bli slått sammen med det svensk-finske konsernet Stora Enso, eller andre store avisprodusenter. Det skriver flere medier i dag.

Både NRK og NTB har snakket med flere analytikere som mener at Norske Skog kommer til å fusjonere med andre store papirprodusenter. Både det finsk-norske selskapet Stora Enso og det nordamerikanske UPM nevnes som aktuelle. Årsaken skal være overproduksjon av papir og lave papirpriser.

Aksjeprisen opp

Fusjonsryktene har allerede ført til at prisen på Norsk-Skog aksjer steg med 10 prosent. Det meldte dn.no allerede i går.

Analytiker Einar Kilde Evensen i DnB NOR Markets tror Norske Skog vil fusjonere.

– Det er realistisk å tenke seg, men så vidt jeg vet foregår det ingen direkte fusjonssamtaler. Det er nok et stykke igjen, med det er realistisk, sier han til NRK.

Tvinger seg fram

På tross av at Norske Skog kutter produksjonen med 200.000 tonn neste år, vil det ikke være nok, mener analytiker Per Haagensen i Fondsfinans. Også Stora Enso kutter 500.000 tonn.

– Blir det ikke kuttet mer enn det som er annonsert til dags dato, vil inntjeningen i 2008 og 2009 bli såpass dårlig at fusjonen tvinger seg fram, sier han til NRK:

Sonderinger

Norske Skog vil ikke kommentere fusjonsryktene.

– Det er ingen hemmelighet at det har vært sonderinger innenfor industrien, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva og hvordan dette foregår, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog til NRK.

– Noe må skje

Magasinett.org snakket med konserntillitsvalgt og styremedlem i Norske Skog, Kåre Leira, i går. Han vil heller ikke si noe konkret om en mulig fusjon, men mener noe må skje.

– Bransjen skriker etter strukturendringer. Ingen i bransjen tjener penger, til det er det altfor stor produksjon, særlig i Nord-Amerika, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse