JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Færre konkurser

Ikke på 14 år har antallet konkurser i Norge vært så lavt som nå. I løpet av juli, august og september ble 583 konkurser registrert.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser en nedgang i konkurser på 18 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, melder NTB.

Flertallet av konkursene i tredje kvartal, 385 av 583, er såkalte foretakskonkurser. I denne gruppen er det innen varehandel det var flest konkurser. 198 av konkursene gjelder enkeltpersonforetak og personlige konkurser. Av disse var en tredel i bygg- og anleggsbransjen. Det er registrert en nedgang på 18,5 prosent i denne bransjen.

I Oslo har det gått motsatt vei, med en økning i antall konkurser på 8 prosent. Også Buskerud, Aust-Agder og Sør-Trøndelag skiller seg negativt ut, med en økning i antall konkurser. I Møre og Romsdal, Rogaland og Akershus er det registrert en nedgang i antall konkurser på mellom 55 og 44 prosent, melder NTB.

Annonse

Flere saker

Annonse