JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha statsansatte imamer

Venstre-politiker Abid Q. Raja foreslår at staten burde ansette tre imamer.

Raja mener imamene kan jobbe fulltid med å reise rundt på skoler og informere om islam og på andre måter delta i samfunnsdebatten.

– Hvis de klarer å forebygge voldtekt, kriminalitet og terror, så er det vel anvendte penger, sier Raja.

Forslaget kom under Rajas dialogmøte i Litteraturhuset i Oslo søndag. Han erkjenner at forslaget kanskje er litt paradoksalt til å komme fra en venstremann.

– Jo, men imamenes tid er bundet opp i moskeene. Man trengte kanskje ikke ansette dem direkte, man kunne kanalisere pengene gjennom Islamsk Råd, sier Raja til Dagsavisen.

Raja mener også at problemet i norsk innvandringsdebatt ikke ligger i Fremskrittspartiet, men i Arbeiderpartiet. Han er klar på hva han mener om Martin Kolbergs islamutspill.

– Det er ikke radikal islam som er farlig, men radikal islamisme, sier venstre. Og det er ikke kvinneundertrykking som er problemet i radikal islamisme, det er terror, sier Raja.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) får så hatten passer for debatten om 24-års aldersgrense for å gifte seg og forslaget om forbud mot søskenbarnekteskap

– Det er grobunn for parallelle samfunn når man lager lover som er forskjellige for folk med ulik etnisk bakgrunn, sier Raja. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse