JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fjerner hver fjerde ansatte

25 permitterte hos Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk på Lillehammer kommer ikke tilbake til jobbene sine. De blir sagt opp. De tillitsvalgte frykter at flere vil oppleve det samme.

Fabrikken som blant annet lever stoffer til møbelindustrien og til bunadsprodusenter, måtte slå på bremsene allerede i fjor høst. 2009-budsjettet ble slanket med 12 millioner og 25 ansatte ble permittert fra 1. desember.

Nå viser det seg at fabrikken heller ikke greier å nå det reduserte inntektsmålet og ledelsen fastslår nå at de permitterte ikke vil bli tatt inn igjen.

- Vi ser ingen lysning i markedet. Det er ikke riktig bare å holde dem permittert heller, sier administrerende direktør Jan Skrefsrud til lokalavisa GD .

Ifølge Skrefsrud vil 17 av de permitterte bli sagt opp. Resten regner direktøren med å kunne håndtere ved hjelp av Avtalefestet pensjon.

Direktøren sier han håper det ikke blir nødvendig med ytterligere nedskjæringer. Klubbleder Morten Strandløkken er ikke fullt så optimistisk.

– Nå går det dårlig mange steder. Vi må være ærlige og si at vi frykter for flere av arbeidsplassene, sier han til GD.

Både han og nestleder Geir Jakob Løkken presiserer at bedriften har fulgt spillereglene i forbindelse med nedbemanningen, men at det har blitt nødvendig å gjøre enkelte unntak fra ansiennitetsprisnippet.

– Vi har prøvd å følge ansiennitet så godt vi kan, men vi må også ta hensyn til at bedriften skal fortsette. Også av sosiale grunner er ansiennitetsprinsippet sett bort fra. Det er ektepar som jobber her. Det er enighet om at vi ikke kan si opp mer enn én av ektefellene. Nå får vi håpe at de som blir igjen får bli. Det er ingen som kan si hvor dette ender, sier Løkken til GD.

Annonse

Flere saker

Annonse