JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Valg mellom post eller kolera

200 kampklare postfolk i røde t-skjorter møtte opp foran Stortinget i dag for å overbringe stortingspolitikerne Postkoms budskap: Et rungende nei til EUs 3. postdirektiv.

– Vi postansatte har vært gjennom tøffe tider før, men nå står det tøffeste slaget. Ikke bare for oss, men for det norske folk og næringslivet ute i distriktene. Vi kan ikke akseptere dårligere og dyrere posttjenester fordi EU sier at vi må konkurranseutsette verdens beste posttjenester, sa Postkoms leder Odd Christian Øverland i sin appell til de ca. 200 frammøtte.

– Satt på spissen har Norge valget mellom post eller kolera, sa Øverland.

Postkom-lederen viste til at et enstemmig LO-kongress har sluttet seg til Postkoms krav: At innføringen av direktivet utsettes og at konsekvensene av å benytte reservasjonsretten mot direktivet må utredes.

Mange faner.

Hele Postkoms landsstyre, kretsene Østfold, Vestfold/Telemark, Buskerud, Hedmark/Oppland og Oslo/Akershus var manns- og kvinnesterkt representert.

Faner fra NTL, Oslo Bygningsarbeiderforening, Heismontørenes fagforening og LO i Oslo sto oppstilt rundt plassen foran Stortinget sammen med Postkoms faner og illevarslende, røde plakater med teksten: Advarsel! Nei til postdirektivet.

– Et feilgrep.

Den europeiske og globale fagbevegelsen hadde tatt turen til Oslo for å støtte Postkoms kamp. Neil Anderson fra UNI Post & Logistikk, som organiserer postfolk over hele verden, holdt appell foran Stortinget.

– Jeg kommer fra New Zealand, det første landet som liberaliserte postvesenet. Jeg kan fortelle dere at liberalisering er et feilgrep. Fortell folkene i den bygningen bak oss: Ikke gjør det! Budskapet på plakatene deres: Dyrt, dårlig og distriktsfiendtlig, er helt korrekt. Det er nøyaktig de samme konklusjonene som UNI kom fram til i en rapport om resultatene av deregulering innen postsektoren verden over, sa Anderson.

Overrakte budskapet.

Representanter fra transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget sto ringside. De fikk overrakt Postkoms budskap av Øverland, sammen med de røde t-skjortene.

Hallgeir Langeland (SV), Tor-Arne Strøm, Ap-representant fra Nordland, og Per Olaf Lundteigen (Sp) viste sitt standpunkt til saken med å ta på seg t-skjortene.

Det gjorde ikke komite-leder Per Sandberg (FrP). Han forsikret derimot demonstrantene om at budskapet var hørt og kom til å bli ivaretatt.

– Uansett utfall, vil en samlet komite garantere at posttjenestene og de ansattes vilkår vil bli ivaretatt, sa Sandberg, som nesten fikk i gang en debatt om postdirektivet der og da.

Annonse
Annonse