JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Folk sier nei til EUs 3. postdirektiv

I en meningsmåling sier 64 % av det norske folk at de ønsker at regjeringen skal reservere seg mot EUs postdirektiv. Kun 4 % av befolkningen mener direktivet bør innføres som planlagt i 2011.

– Dette er en solid støtte i vår kamp mot postdirektivet, uttaler leder i Postkom Odd Christian Øverland.

Undersøkelsen viser også at folk er opptatt av å beholde enhetsportoen på brev, slik at det er lik pris for hele landet. 70 % av befolkningen mener at det er helt galt å fjerne enhetsportoen vi har i dag, som sørger for lik pris uansett hvor du sender brev i Norge. Meningsmålingen viser videre at folk er opptatt av at posten skal omdeles 6 dager i uken.

– Folk forventer gode posttjenester. Det er derfor helt logisk at de går i mot EUs postdirektiv. Nå må politikerne lytte til folk og sørge for veto mot postdirektivet. Et direktiv som vil føre til dårligere og dyrere posttjenester for folk og næringsliv, uttaler Øverland.

Ikke tatt stilling.

Arbeiderpartiet er det eneste regjeringspartiet som ikke har tatt stilling til postdirektivet, både SV og Senterpartiet støtter Postkoms krav. Meningsmålingen viser at det blant Arbeiderpartiets velgere er klar motstand mot direktivet. Kun 2 % av Aps velgere mener at direktivet bør innføres i 2011 som EU har lagt opp til. Hele 73 % av Aps velgere mener regjeringen bør nedlegge veto mot direktivet, og 18 % mener at direktivet må utsettes.

– Dette er et særdeles klart signal fra velgerne til Arbeiderpartiet. Vi forventer at regjeringen tar konsekvensen av dette, uttaler Øverland.

Annonse
Annonse