JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre samarbeider om ett mål

Tillitsvalgte skal ha en sentral rolle i IA-arbeidet, understreker avdelingsdirektør Inger Lise Fagerli hos NAV Arbeidslivssenter Akershus.

– IA-avtalen er et trepartssamarbeid. Vi oppfordrer alltid om at ledere og tillitsvalgte skal være til stede når vi holder kurs. Det er en klar anbefaling fra oss, sier hun.

Det arrangeres mange kurs i regi av arbeidslivssentrene.

– Spesielt stor interesse er det for kunnskap om sykefraværsoppfølging, arbeidsgivers tilretteleggingsplikt i tillegg til kurs om hvordan håndtere medarbeidere med psykiske lidelser, forteller Fagerli.

I Akershus har flertallet av de store virksomhetene tegnet IAavtaler.

– Det gjenstår å rekruttere flere mindre virksomheter. Og dem kan det være vanskelig å få fatt på fordi de ikke har samme strukturer som større bedrifter. De små klarer seg ofte godt uten mye hjelp fra oss.

Samtlige kommuner i Akershus er IA-virksomheter.

– Kommunene har vært IAvirksomheter lenge, men de er fortsatt blant de største virksomhetene med stort potensial for å redusere sykefraværet. Arbeidsplassen er den viktigste arena for oppfølging og det er nærmeste leder og arbeidstaker som er de viktigste aktørene for å få dette til, bemerker Fagerli.

Annonse
Annonse